Places to visit on the french riviera - Antibes

Today we want to show you one of the many beautiful little towns you can visit when you explore the French Riviera. Antibes is loved by many for a lot of good reasons! The town and its surroundings were the inspiration for many of Picasso’s paintings and there is now a hiking trail created in his honour. The walk takes you through some of the locations which inspired his work and at each place you can stop and read up on Picasso’s life. If you do not feel like walking, there is also a museum filled with his beautiful paintings.


But there is more to Antibes than art. One of the best things to do is simply take a walk through the old town. The narrow streets wind their way past small boutiques and restaurants and it is easy to feel like you are walking in a maze, but luckily it is just as easy to find your way out of it. There is an open-air market where you can buy fresh fruit and vegetables as well as French cheese and sausages. This is a perfect place to shop ingredients for a picnic and then head down to one of the beaches in the area. It does, of course, get very busy in the summer but luckily there are a few to choose from, both sandy and pebbly beaches. Antibes is definitely worth a visit!


If you are planning a trip to the south of France we can help you find the perfect luxury villa or apartment for your stay! We have a wide range of luxury rentals in many locations on the french riviera. Visit our website  https://www.rivieraluxuryrentals.com/en or send an email to  contact@RivieraLuxuryRentals.com for more information! 

Det finns många vackra små städer att utforska längs den franska rivieran och idag tänkte vi visa en utav dem. Antibes är omtyckt av många för väldigt bra anledningar! Staden och omgivningarna inspirerade många utav Picasso’s målningar och det finns nu en vandringsled i hans ära. Längs med stigen finns platserna för hans inspiration utmärkta med bilder på hans målningar och fakta om den kända konstnären. För de som inte känner för en promenad så finns det även ett Museum som är fyllt av hans konstverk. 


Men det finns mer i Antibes än endast konst. Något man inte får missa är att ta en promenad genom gamla stan. De små kullerstens gatorna tar dig förbi små butiker och restauranger, det känns lätt som att man är fast i en labyrint men det är lika lätt att hitta ut igen. Det finns en utomhus marknad där man kan köpa franska specialiteter och färsk frukt och grönsaker. Det är ett perfekt ställe att köpa goda ingredienser för en picknick på stranden. Under högsäsongen så myllrar det såklart utav turister men som tur är så finns det flera stränder att välja mellan, både sand och stenstränder. Antibes är definitivt värt ett besök! 

Om du har planer på att resa ner till den franska rivieran nästa semester så kan vi hjälpa dig att hitta den perfekta villan eller lägenheten för din vistelse! Besök vår hemsida på https://www.rivieraluxuryrentals.com/en eller skicka iväg ett mejl till contact@RivieraLuxuryRentals.com för mer info!